Ontdek de kunst in Helmond-Noord

Een 6,7 km lange wandelroute langs 25 punten. Deze route neem ongeveer twee uur in beslag.

Geïsoleerd tussen de oude- en de nieuwe Zuid-Willemsvaart ligt het noordelijke gedeelte van Helmond. Deze route brengt je al wandelend langs de vele kunstwerken die Helmond-Noord rijk is. Mozaïeken, fonteinen, beelden, muurschilderingen en sculpturen: je vindt ze op onverwachte plekken, tussen het groen, op bijzondere gebouwen of gewoon in een van de vele tuintjes. Sommige kunstwerken zijn niet direct te zien vanaf de weg of het wandelpad. Geef je ogen dus goed de kost!

Een bedankje gaat in het speciaal uit naar vrijwilliger Kees Lutkemeijer die deze verhalen met veel passie heeft gearchiveerd.

Startpunt
De Kamenij
Jeroen Boschstraat 19
5702 XP Helmond

Openbaar vervoer
Kom je met het openbaar vervoer? Stap dan uit op het geheel vernieuwde station.

Eigen vervoer
Auto: Bij De Kamenij, het beginpunt van deze route, is meer dan genoeg parkeergelegenheid. Parkeren is gratis en je hoeft je geen zorgen te maken over een sluitingstijd.
Fiets: Bij het beginpunt van de route is er ruimte om de fiets te stallen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

brabant vertelt is een project van bkkc brabants kenniscentrum kunst en cultuur | spoorlaan 21 i-k 5038 cb tilburg 013 7508400

Website © Afdeling Online